vineri, 5 aprilie 2013

Incalzirea si racirea in pardoseala cu pompa de caldura! Solutie completa pentru un confort deosebit

   Asa cum era de asteptat a venit momentul sa explicam mai in detaliu si acest tip de instalatie care va poate asigura fara nici o problema partea de incalzire precum si partea de racire pe timp de vara.
   Casele de azi beneficiaza de izolatii superioare fata de acum 10 ani, iar necesarul unei case nu prea depaseste 50 w/mp. Ca sa va faceti o idee, o casa cu caramida de 30cm imbracata in 10cm de polistiren expandat are aproximativ 35 w/mp in functie si de tipul ferestrei.
   Asta insemna ca sistemul de incalzire in pardoseala utilizat la aceasta casa, care ne poate furniza 85-90w/mp in cazul parchetului, ne poate raci si casa.
  Din cauza punctului de roua puterea de racire scade pana la 38w/mp, dar, cu toate astea, tot putem raci casa fara probleme cu sistemul de incalzire in pardoseala.
  In aceasta situatie putem alege o pompa de caldura care sa le faca pe amandoua, adica si incalzire si racire care intr-un articol prezentat mai demult are avantajul costurilor foarte reduse cu incalzirea si cu intretinerea.
  La incalzirea in pardoseala pentru partea de racire temeperatura apei trebuie sa fie intre 15-19grade in functie de umiditatea din camera si de nivelul punctului de roua. Acest control de temperatura se realizeaza cu o vana motorizata cu trei cai controlata in totalitate de pompa de caldura.
   Pompa de caldura poate face partea de racire in mod activ daca pompa este sol-apa sau pasiv daca este apa-apa (trecant pe modul activ doar daca cel pasiv nu este suficient)
   Aceasta pompa de caldura poate fi controlata prin internet facand acest proces extrem de simplu in exploatare.
  Sintetizand cele spuse pana acum pardoseala este un sistem care lucreaza pe partea de incalzire la temeperaturi de 35-38grade iar pompa de caldura are un COP (Coeficient de performanta ) maxim la aceste temperaturi de 5,8 la variantele apa-apa si de 4,8 la variantele sol-apa. La pompele de caldura aer-apa COP-ul poate varia intre  3,8-1,5 in functie de temeperatura exterioara de lucru.  

Pentru detalii va stam la dispozitie 0727958167
                                                    0743627427
                                                    www.margas.ro
                                                    office@margas.ro