luni, 9 septembrie 2013

Este suficienta doar incalzirea in pardoseala pentru acoperirea necesarului de caldura al locuintei?

Pentru ca este o temere pe care majoritatea oamenilor o au inainte de a alege acest sistem, ne simtim datori sa dam cateva explicatii care sa va ajute in alegerea sistemului de incalzire.
  Incepem prin a descrie intai diferentele intre casele care se construiesc in ziua de azi si cele care se construiau acum 10 ani.
In urma cu 10-15 ani putine case aveau un necesar de caldura mai mic de 80W/mp, lucru care era o problema  cand voiai sa o incalzesti exclusiv cu incalzirea in pardoseala, dar in zilele noastre putine sunt cele al caror necesar de caldura depaseste valoarea de 50W/mp.
In aceasta situatie deja nu mai sunt probleme pentru ca incalzirea in pardoseala are puterea de incalzire dupa cum urmeaza:
- 110W/mp in cazul gresiei,
- 75-90W/mp in cazul parchetului triplu stratificat-laminat,
- 55-75W/mp in cazul mochetei.
La momentul actual, o casa construita din caramida de 30cm eficienta, cu o izolatie de 10 cm (polistiren sau vata minerala) are un necesar de caldura de maxim 45W/mp, ceea ce ne demonstreaza noua ca indiferent de situatie si de finisajul ales, incalzirea in pardoseala acopera necesarul termic fara sa fie nevoie sa mai adaugam calorifere.
Asa ca...la intrebarea...MAI AM NEVOIE DE CALORIFERE DACA IMI PUN INCALZIRE IN PARDOSEALA.....raspunsul este unul singur: NU!!!
Pentru cei care sustin ca incalzirea in pardoseala nu face fata ii poftim sa ia un creion in mana, o coala de hartie si sa stabileasca un necesar termic real... nu modelul romanesc de "50W/mc" pentru ca nu acestea sunt normele de calcul ale unui necesar de caldura.




Pentru detalii va stam la dispozitie : 0727.958.167
                                                     0743.627.427
                                                     office@margas.ro
                                                     www.margas.ro 
                                                     www.heatspot.ro
                                                     www.rehau-incalzireinpardoseala.ro






marți, 3 septembrie 2013

Ce se pune peste incalzirea in pardoseala

CE SE PUNE PESTE INCALZIREA IN PARDOSEALA? Ce materiale folosim la acoperirea sistemului de incalzire in pardoseala? ...Parchet (ce structura lemnoasa, ce grosime, masiv sau stratificat) Gresie, Marmura, Granit sau Compozit?
   Alegerea este numai a noastra privind materialul utilizat la acoperirea sistemului de incalzirea in pardoseala, doar ca este foarte important sa informam proiectantul despre dorinta si alegerea noastra. Ideal ar fi sa nu schimbam solutia pentru ca aceasta ar putea avea efecte negative asupra calcului facut pentru incalzirea in pardoseala pardoseala.
 Calculul sistemului de incalzire in pardoseala are ca suport necesarul termic al casei. El poate fi influentat de nivelul de izolare exterior, grosimea ei, tipul ferestrelor, al usilor si a multor alte elemente de constructie .
  De cum am stabilit necesarul termic al casei, putem stabili si configura si sistemul de incalzire in pardoseala tinand  cont, in mod obligatoriu, de ce punem peste incalzirea in pardoseala. Ca sa va faceti o idee, diferenta de transfer termic intre gresie, marmura sau granit este de 4 ori mai mare decat transferul termic la un parchet laminat de 7mm...in traducere libera: doua camere identice cu aceeasi instalatie de incalzire in pardoseala dar cu finisaje diferite (gresie si parchet laminat) vor avea diferente de pana la 4,5 grade celsius.
    Am auzit de multe ori ca incalzirea in pardoseala nu merge cu parchetul...cea mai mare minciuna, dar este de datoria noastra sa informam beneficiarul despre toate aceste diferente, fiind doar alegerea lui asupra finisajului pe care il va realiza.
  Noi am as alege tot parchetul, dar aici va trebui sa avem in vedere cateva aspecte. Parchet este si cel de 15mm si cel de 7mm, doar ca cel de 15mm are o rezistenta termica de pana la 2,5ori mai mare decat cel 7mm, lucru care ar putea duce la o crestere a facturii de energie cu pana la 40% fata de o incalzire in pardoseala acoperita cu un parchet de 7mm.
  In concluzie ideal ar fi sa alegem un parchet mai subtire cu o rezistenta termica cat mai mica, beneficind de o reducere semnificativa a costurilor cu incalzirea.
   Un sistem de incalzire in pardoseala REHAU acoperit cu Gresie, Marmura sau Granit poate avea o putere de incalzire de pana la 110W/mp, in timp ce la parchetul de 7mm avem doar 85W/mp. Aceasta putere scade semnificativ pana la 60W/mp in cazul parchetului de 15mm, toate acesta fiind in conformitate cu normele de lucru ale incalzirii in pardoseala de max. 29Grade la nivelul pardoselii in camerele de locuit, 33 grade in bai, etc
   In alegerea tipului de parchet trebuie sa tinem cont de specificatiile producatorului care, in multe din cazuri, nu permite o temeperatura mai mare de 29-30grade aplicate in regim de incalzire.
  Foarte des intalnim situatii in care proiectantii si beneficiarii doresc sa realizeze si racirea casei cu sistemul de incalzire in pardoseala, casele ajungand la un nivel de izolare atat de bun incat este suficient sa scadem temeperatura in casa cu 4 grade ca sa ajungem la un confort optim de temeperatura pe timp de vara.
  Toate acestea pot fi puse in opera cu ajutorul unei pompe de caldura geotermale si cu un finisaj al pardoselii cu o rezistenta termica cat mai scazuta....adica un finisaj prin care sa treaca foarte usor caldura sau racoarea pe timp de vara.
In articolelel urmatoare vom mai discuta aceasta problema dar pana atunci va sfatuim sa puneti materiale cu conductivitate termica ridicatacare va ajuta sa faceti o economie si mai mare de energie.

Pentru detalii va stau la dispozitie 0727.958.167
                                                  0743.627.427
                                                  www.margas.ro
                                                  office@margas.ro







duminică, 1 septembrie 2013

Placa cu nuturi versus plasa de buzau si soricei

Desi, de multe ori, suntem tentati sa spunem...."Placa cu nuturi este cam scumpa" daca punem in balanta raportul pret/calitate, ne vom da seama ca nu este o intamplare faptul ca producatorii sistemelor de incalzire in pardoseala o promoveaza.
Avantajele placilor cu nuturi Varionova sunt nenumarate si il ajuta in primul rand pe cel care monteaza sistemul de incalzire in pardoseala sa pastreze un pas de montaj conform proiectului si necesarului de caldura calculat.
In cazul sistemului de incalzire in pardoseala cu "plasa de buzau" lucrurile se complica un pic, iar sistemul de incalzire in pardoseala furnizat de firmele care incearca in fel si chip sa obtina solutii mai ieftine nu o fac decat in detrimentul calitatii.
De ce producatorii de sisteme de incalzire in pardoseala nu ofera garantie sistemelor cu "plasa de buzau" de care teava este prinsa cu soricei de plastic?
Pentru ca plasa de buzau are un coeficient de dilatare complet diferit de cel al tevii cu care intra in contact direct, punand in pericol integritatea tevii de incalzire in pardoseala. Mai mult decat atat, la sistemul de incalzire in pardoseala cu "plasa de buzau" nu poate fi realizat un pas de montaj exact, la care se mai adauga un pret al manoperei de montaj mai mare decat in cazul sistemului cu placa cu nuturi.

Mai departe va prezentam o parte din avantajele sistemului de incalzire prin pardoseala cu placi VARIONOVA
Partea multifuncţională, din polistiren, a plăcii cu nuturi REHAU Varionova (in ambele sale variante cu şi fără izolaţie) asigură o susţinere sigură si accesibila a ţevii, etanşand in acelasi timp împotriva apei din şapă şi umezelii. Varianta cu izolaţie termica si  fonică a sistemului este fabricată dintr-un material în conformitate cu cerinţele ÖNORM DIN EN 13163 si are profilul fălţuit  ceea ce permite o tăiere rapidă şi dreaptă.
Conturul special al nuturilor permite o distanţă de pozare de 5 cm şi o dirijare a ţevilor multiplă şi sigură chiar şi în zonele de curbură ale ţevii.

Nuturile de îmbinare ce se afla la ambele capete ale plăcii permit o asamblare sigură, fără formare de punţi fonice sau termice. Tehnica îmbinării plăcilor este oricând reversibilă. Fâşiile de îmbinare REHAU, fâşiile de racord REHAU şi punţile cu nuturi REHAU se regăsesc la ambele variante ale plăcii cu nuturi varionova. Sistemul REHAU cu placa cu nuturi varionova este prevăzut pentru utilizarea cu şape ce îndeplinesc criteriile DIN 18560.


Avantajele utilizarii sistemului

- ofera un nivel deosebit al confortului termic;
- consumul de caldura este redus fata de sistemele clasice cu mai bine de 45%;
- foloseste agent termic de joasa temperatura (functioneaza perfect la temperaturi  de 35-45grade ale agentului termic);

- potrivire perfecta cu pompele de caldura si cu centralele termice in tehnica condensatiei ale caror randamente sunt cu cel putin 15% superioare celor clasice; 
- posibilitatea de a folosi forme economice de caldura ( pompe de caldura, energie solara);
- ecologica;
- calitatea superioara a aerului interior fata de alte forme de incalzire (se evita arderea prafului din atmosfera, miscarea aerului in camera este mult redusa). Nu creeaza probleme persoanelor alergice;
- ofera conditii igienice superioare (nu se formeaza zone umede pe pardoseala evitindu-se formarea coloniilor de bacterii);
- da posibilitatea unei amenajari flexibile a spatiului.



Pentru detalii va stam la dispozitie : 0727.958.167
                                                     0743.627.427
                                                     office@margas.ro
                                                     www.margas.ro 
                                                     www.heatspot.ro
                                                     www.rehau-incalzireinpardoseala.ro