miercuri, 14 mai 2014

Cu ce sa acoperim incalzirea in pardoseala? Gresie, Parchet sau Mocheta

Incalzire in pardoseala cu teava Pe-Xa garantata 100 ANI pe www.margas.ro  0727958167; 0743627427, accesibila tuturor celor care si-au propus un sistem sigur, durabil si performant. 2014 vine cu o gama larga de sisteme pe partea de automatizare la REHAU. Dupa cum majoritatea dintre noi cunoastem, REHAU este liderul incontestabil pe piata sistemelor de incalzire in pardoseala si pentru asta, in mod obligatoriu, trebuie tinuta stacheta cat mai sus. In materialele ce vor urma va vom prezenta noile produse introduse in gama sistemelor de incalzire in pardoseala.

Puteti face cu incredere o cerere de oferta pentru a va convinge sau puteti incerca cel mai nou calculator de incalzire in pardoseala (click pentru directionare) 

Cu ce sa acoperim incalzirea in pardoseala? Gresie, Parchet sau Mocheta  !
   Este intrebarea care o primim de la fiecare client cu care colaboram...CU CE ACOPERIM INCALZIREA IN PARDOSEALA? Ce finisaj folosim la incalzirea in pardoseala...Parchet (ce grosime recoamndam, ce tip, in cate straturi sa fie daca e stratificat), Gresie, Marmura, Granit sau Compozit? Mocheta....etc
   Pana la urma este alegerea dvs. cu ce acoperiti incalzirea in pardoseala, doar ca este foarte important sa informam proiectantul despre alegerea pe care o facem. Odata ce am stabilit ca alegem un anumit tip de parchet bine ar fi sa nu il schimbam pentru ca acesta poate influenta foarte tare calculele initiale, consumul de energie precum si  puterea termica a acesteia.
  Dimensionarea sistemului de incalzire in pardoseala are la baza necesarul termic al casei (un calcul care presupune inclusiv tipul finisajului de pardoseala). El poate fi influentat de tipul izolatiei exterioare, grosimea ei, tipul ferestrelor, al usilor si a multor alte elemente de constructie....inclusiv a aparatelor de uz casnic ce le vom avea in casa.
  Odata stabilit necesarul termic al casei, putem stabili si configuratia sistemului de incalzire in pardoseala tinand  cont, in mod obligatoriu, de tipul finisajului la incalzirea in pardoseala. Ca sa va faceti o idee, diferenta de transfer termic intre gresie, marmura sau granit este de 4 ori mai mare decat transferul termic la un parchet laminat de 7mm...in traducere libera: doua camere identice cu aceeasi instalatie de incalzire in pardoseala dar cu finisaje diferite (gresie si parchet laminat) vor avea diferente de pana la 4,5 grade celsius.
    Am auzit de multe ori ca incalzirea in pardoseala nu merge cu parchetul...cea mai mare minciuna, dar este de datoria noastra sa informam beneficiarul despre toate aceste diferente, fiind doar alegerea lui asupra finisajului pe care il va realiza.
  Personal si eu as alege tot parchetul, dar aici va trebui sa tinem cont de cateva aspecte. Parchet este si cel de 15mm si cel de 7mm, doar ca cel de 15mm are o rezistenta termica de pana la 2,5ori mai mare decat cel 7mm, lucru care ar putea duce la o crestere a facturii de energie cu pana la 40% fata de o incalzire in pardoseala acoperita cu un parchet de 7mm.
  In concluzie ideal ar fi sa alegem un parchet mai subtire cu o rezistenta termica cat mai mica, beneficind de o reducere semnificativa a costurilor cu incalzirea.
   Un sistem de incalzire in pardoseala acoperit cu Gresie, Marmura sau Granit poate avea o putere de incalzire de pana la 110W/mp, in timp ce la parchetul de 7mm avem doar 85W/mp. Aceasta putere scade semnificativ pana la 60W/mp in cazul parchetului de 15mm, toate acesta fiind in conformitate cu normele de lucru ale incalzirii in pardoseala de max. 29Grade la nivelul pardoselii in camerele de locuit, 33 grade in bai, etc
   In alegerea tipului de parchet trebuie sa tinem cont de specificatiile producatorului care, in multe din cazuri, nu permite o temeperatura mai mare de 29-30grade aplicate in regim de incalzire.

  Foarte des intalnim situatii in care proiectantii si beneficiarii doresc sa realizeze si racirea casei cu sistemul de incalzire in pardoseala, casele ajungand la un nivel de izolare atat de bun incat este suficient sa scadem temeperatura in casa cu 4 grade ca sa ajungem la un confort optim de temeperatura pe timp de vara.
 
Toate acestea pot fi puse in opera cu ajutorul unei pompe de caldura geotermale si cu un finisaj al pardoselii cu o rezistenta termica cat mai scazuta....adica un finisaj prin care sa treaca foarte usor caldura sau racoarea pe timp de vara.
In materialele urmatoare vom mai trata aceasta problema dar pana atunci va sfatuiesc sa puneti materiale bune conducatoare de caldura care va ajuta sa faceti o economie si mai mare de energie.

Pentru detalii va stau la dispozitie 0727.958.167
                                                  0743.627.427 
                                                  www.margas.ro
                                                  office@margas.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.