marți, 13 octombrie 2015

Punem covor peste incalzirea in pardoseala?

Cauti confort la nivelul podelei insa ti-e teama sa alegi un sistem de incalzire in pardoseala pentru ca iti doresti covor? Vei fi surprins sa afli ca aceasta combinatie este de fapt, destul de sigura, bineinteles in conditiile alegerii unor materiale de calitate si a unei instalari corect realizate.

1. Alege un covor fara izolare termica mare.

Unele covoare au la baza dinspre podea o tesatura ingrosata care daca nu are o rezistenta termica redusa, poate diminua eficienta sistemului de incalzire in pardoseala. Ar trebui sa luati in considerare acest lucru daca doriti un covor peste incalzirea in pardoseala, pentru a nu crea un blocaj in trasferul termic sau pentru a nu afecta performanta sistemului pentru pardoseala.


2. Aderarea la o temperatura de maxim 27 de grade Celsius.

Dupa instalarea sistemului de incalzire prin pardoseala, cand acesta este gata poentru exploatare, este important sa va asigurati ca temperatura maxima setata nu depaseste 27 de grade Celsius. in caz contrar covorul se poate incinge foarte rau si poate genera efecte nedorite. Un termostat rezolva astfel de probleme si mentione o temperatura constanta la nivelul intregii locuinte.


3. Acorda atentie sporita la limitarea valorilor pentru eficienta transferului termic.

Specialistii recomanda in cazul utilizarii unui covor, sa acordati o importanta deosebita  si finisajului destinat pardoselii, precum parchetul, gresia, marmura etc. In multe cazuri acestea nu ar trebui sa reprezinte o problema, insa daca exagerati in privinta grosimii sau a gradului de izolare al finisajului, foarte posibil nu veti mai benefica de aceleasi performante termice date de un sistem de incalzire in pardoseala.
Ne puteti cere mai multe informatii despre indicatorii referitori la rezistenta termica a materialelor pe care intentionati sa le adoptati pentru confortul dvs si impreuna vom gasi o solutie eficienta pentru un necesar termic corect calculat.


4. Izolatia conteaza, asadar fiti atenti atunci cand faceti o alegere.

Pentru a va bucura de un sistem eficient, trebuie sa fiti sigur ca podeaua oarba structurala trebuie sa aiba un grad de izolatie corespunzator. Acest lucru inseamna ca baza de ciment pe care este asezat sistemul de incalzire in pardoseala, trebuie sa aiba o izolatie suplimentara. In caz contrar, riscati sa pierdeti din caldura generata de sistem, care se va pierde pe partea opusa a pardoselei.

Nu ezitati sa ne cereti parerea in alegerea finisajelor daca ati ales un sistem de incalzire la nivelul pardoselei si nu uitati ca in aceasta perioada avem CEA MAI TARE PROMOTIE la sistemele REHAU de incalzire in pardoseala.

Ne gasiti la:
office@margas.ro; 0727.958.167

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.