luni, 6 mai 2013

De ce este mai eficienta incalzirea in pardoseala decat cea clasica, pe baza de radiatoare?


Sistemul de incalzire casic, pe baza de radiatoare  (calorifere) incalzeste aerul din incapere pe baza de curent de aer cald ce urca spre tavan, camera fiind foarte calda sus, la nivelul capului si foarte rece jos, la nivelul podelei, ceea ce creaza disconfort termic la nivelul talpilor. 
Curentii ascendenti de aer cald antreneaza in miscarea lor si particulele de praf din incapere, ceea ce reprezinta o problema pentru copii si persoanele alergice. O mare parte din caldura generata si distribuita de calorifere in incapere se pierde, deci scade eficienta caloriferelor. O alta limitare pe care radiatoarele o impun este aceea legata de amenajarea interiorului: radiatoarele fiind amplasate pe perete trebuie intotdeauna sa tinem cont unde amplasam mobila ca sa nu le acoperim.
Incalzirea in pardoseala, pe de alta parte ofera avantaje pe mai multe planuri: nu mai limiteaza posibilitatile de amenajare interioara, pe pereti nu mai avem montate niste radiatoare banale…Montarea sistemului fiind sub pardoseala il face imperceptibil la nivel vizual dar la nivel senzorial treburile se schimba…talpa nu mai simte rece ci cald!  Aceasta este solutia ideala pentru copii, care de cele mai multe ori stau intinsi pe pardoseala, pentru animale deasemenea.
Incalzirea inpardoseala este ideala pentru persoanele alergice deoarece nu mai antreneaza miscarea prafului in incapere si se potriveste foarte bine stilului de viata modern.
Ganditi-va ca aveti un radiator de marimea intregii pardoseli care va furnizeaza caldura in intreaga locuinta si consuma mult mai putin decat sistemul clasic, ba mai mult, nici nu-l vedeti ci doar ii simtiti caldura!

Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati : 0727958167
                                                            0743627427
                                                            office@margas.ro
                                                            www.margas.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.