luni, 9 septembrie 2013

Este suficienta doar incalzirea in pardoseala pentru acoperirea necesarului de caldura al locuintei?

Pentru ca este o temere pe care majoritatea oamenilor o au inainte de a alege acest sistem, ne simtim datori sa dam cateva explicatii care sa va ajute in alegerea sistemului de incalzire.
  Incepem prin a descrie intai diferentele intre casele care se construiesc in ziua de azi si cele care se construiau acum 10 ani.
In urma cu 10-15 ani putine case aveau un necesar de caldura mai mic de 80W/mp, lucru care era o problema  cand voiai sa o incalzesti exclusiv cu incalzirea in pardoseala, dar in zilele noastre putine sunt cele al caror necesar de caldura depaseste valoarea de 50W/mp.
In aceasta situatie deja nu mai sunt probleme pentru ca incalzirea in pardoseala are puterea de incalzire dupa cum urmeaza:
- 110W/mp in cazul gresiei,
- 75-90W/mp in cazul parchetului triplu stratificat-laminat,
- 55-75W/mp in cazul mochetei.
La momentul actual, o casa construita din caramida de 30cm eficienta, cu o izolatie de 10 cm (polistiren sau vata minerala) are un necesar de caldura de maxim 45W/mp, ceea ce ne demonstreaza noua ca indiferent de situatie si de finisajul ales, incalzirea in pardoseala acopera necesarul termic fara sa fie nevoie sa mai adaugam calorifere.
Asa ca...la intrebarea...MAI AM NEVOIE DE CALORIFERE DACA IMI PUN INCALZIRE IN PARDOSEALA.....raspunsul este unul singur: NU!!!
Pentru cei care sustin ca incalzirea in pardoseala nu face fata ii poftim sa ia un creion in mana, o coala de hartie si sa stabileasca un necesar termic real... nu modelul romanesc de "50W/mc" pentru ca nu acestea sunt normele de calcul ale unui necesar de caldura.




Pentru detalii va stam la dispozitie : 0727.958.167
                                                     0743.627.427
                                                     office@margas.ro
                                                     www.margas.ro 
                                                     www.heatspot.ro
                                                     www.rehau-incalzireinpardoseala.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.