duminică, 1 septembrie 2013

Placa cu nuturi versus plasa de buzau si soricei

Desi, de multe ori, suntem tentati sa spunem...."Placa cu nuturi este cam scumpa" daca punem in balanta raportul pret/calitate, ne vom da seama ca nu este o intamplare faptul ca producatorii sistemelor de incalzire in pardoseala o promoveaza.
Avantajele placilor cu nuturi Varionova sunt nenumarate si il ajuta in primul rand pe cel care monteaza sistemul de incalzire in pardoseala sa pastreze un pas de montaj conform proiectului si necesarului de caldura calculat.
In cazul sistemului de incalzire in pardoseala cu "plasa de buzau" lucrurile se complica un pic, iar sistemul de incalzire in pardoseala furnizat de firmele care incearca in fel si chip sa obtina solutii mai ieftine nu o fac decat in detrimentul calitatii.
De ce producatorii de sisteme de incalzire in pardoseala nu ofera garantie sistemelor cu "plasa de buzau" de care teava este prinsa cu soricei de plastic?
Pentru ca plasa de buzau are un coeficient de dilatare complet diferit de cel al tevii cu care intra in contact direct, punand in pericol integritatea tevii de incalzire in pardoseala. Mai mult decat atat, la sistemul de incalzire in pardoseala cu "plasa de buzau" nu poate fi realizat un pas de montaj exact, la care se mai adauga un pret al manoperei de montaj mai mare decat in cazul sistemului cu placa cu nuturi.

Mai departe va prezentam o parte din avantajele sistemului de incalzire prin pardoseala cu placi VARIONOVA
Partea multifuncţională, din polistiren, a plăcii cu nuturi REHAU Varionova (in ambele sale variante cu şi fără izolaţie) asigură o susţinere sigură si accesibila a ţevii, etanşand in acelasi timp împotriva apei din şapă şi umezelii. Varianta cu izolaţie termica si  fonică a sistemului este fabricată dintr-un material în conformitate cu cerinţele ÖNORM DIN EN 13163 si are profilul fălţuit  ceea ce permite o tăiere rapidă şi dreaptă.
Conturul special al nuturilor permite o distanţă de pozare de 5 cm şi o dirijare a ţevilor multiplă şi sigură chiar şi în zonele de curbură ale ţevii.

Nuturile de îmbinare ce se afla la ambele capete ale plăcii permit o asamblare sigură, fără formare de punţi fonice sau termice. Tehnica îmbinării plăcilor este oricând reversibilă. Fâşiile de îmbinare REHAU, fâşiile de racord REHAU şi punţile cu nuturi REHAU se regăsesc la ambele variante ale plăcii cu nuturi varionova. Sistemul REHAU cu placa cu nuturi varionova este prevăzut pentru utilizarea cu şape ce îndeplinesc criteriile DIN 18560.


Avantajele utilizarii sistemului

- ofera un nivel deosebit al confortului termic;
- consumul de caldura este redus fata de sistemele clasice cu mai bine de 45%;
- foloseste agent termic de joasa temperatura (functioneaza perfect la temperaturi  de 35-45grade ale agentului termic);

- potrivire perfecta cu pompele de caldura si cu centralele termice in tehnica condensatiei ale caror randamente sunt cu cel putin 15% superioare celor clasice; 
- posibilitatea de a folosi forme economice de caldura ( pompe de caldura, energie solara);
- ecologica;
- calitatea superioara a aerului interior fata de alte forme de incalzire (se evita arderea prafului din atmosfera, miscarea aerului in camera este mult redusa). Nu creeaza probleme persoanelor alergice;
- ofera conditii igienice superioare (nu se formeaza zone umede pe pardoseala evitindu-se formarea coloniilor de bacterii);
- da posibilitatea unei amenajari flexibile a spatiului.



Pentru detalii va stam la dispozitie : 0727.958.167
                                                     0743.627.427
                                                     office@margas.ro
                                                     www.margas.ro 
                                                     www.heatspot.ro
                                                     www.rehau-incalzireinpardoseala.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.