luni, 20 mai 2013

Incalzirea in pardoseala in bai

Ce facem cu incalzirea in pardoseala in bai pentru ca aici pot aparea ceva probleme in cazul in care avem sifoane de pardoseala?
Exista un concept in care clientii isi imagineaza ca sifonul de pardoseala poate face minuni in cazul unor inundatii, fara sa realizeze ca, defapt,  tevile de alimentare cu apa rece sau calda in ziua de azi sunt ingropate (in perete sau in sapa).
Pentru inceput ma simt dator sa spun ca un sifon de pardoseala in mod gravitational nu poate prelua mai mult de 400-500 litri apa/ora  in cazul unor inundatii provocate de spargerea unei tevi de apa rece sau calda....iar debitul de apa in cazul unei avarii poate ajunge usor la 1500-2000 litri/ora si asta doar daca tevile de apa sunt montate aparent (blocurile comuniste).
Daca ar fi sa facem un rezumat, apa care rezulta in urma unei avarii nu prea are cum sa ajunga la un sifon de pardoseala, ceea ce in semna ca acel sifon nu isi are utilitatea.
Acum care este legatura lui cu incalzirea in pardoseala?
Sifonul de pardoseala, in mod normal, trebuie sa fie inconjurat de acest sistem, supus la temeperatura acesta evapora garda hidraulica a acestuia si incepe sa emane miros la numai 6-7 ore de la ultima trecere a apei prin acesta.
Acum, daca ma intrebati pe mine, cel mai bine ar fi sa renuntam la sifonul de pardoseala decat la incalzirea in pardoseala cum am vazut pe alte forumuri ca suntem indrumati de diversi "specialisti".
Cum poti sa dai astfel de solutii cand, defapt, in bai se se manifesta cel mai placut un sistem de incalzire in pardoseala, si de unde  a pornit si conceptul unui astfel de sistem.
Pentru multi baia reprezinta locul unde sunt "loviti" de inspiratie si pentru asta sunt de parere ca acolo confortul trebuie sa fie unul deosebit, mai ales ca, in urma unor studii, un om petrece in medie aproximativ 55 min/zi in baie dintr-un total de 580 min/zi pe care le sta acasa. Asta insemna ca 10% din timpul pe care il petrecem acasa il petrecem in baie.
Vrem sau nu sa acceptam, baia trebuie sa beneficieze de acelasi confort termic pe care il are un living sau un dormitor.
Ca o concluzie: incalzirea in pardoseala este un sistem economic, confortabil si de lunga durata...HAI SA NE BUCURAM DE EL chiar si in baie, numai ca pentru asta trebuie sa renuntam la un sifon de pardoseala ale carui beneficii nu prea s-au vazut in ultimi ani, din cauza modului de instalare a tevilor in bai si bucatarii.


Pentru detalii va stau la dispozitie 0727.958.167
                                                  0743.627.427
                                                  www.margas.ro
                                                 office@margas.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.