duminică, 19 mai 2013

Intretinerea sistemului de incalzire in pardoseala

Asa ca la orice sistem de incalzire sau aparat de incalzire este bine sa avem in vedere un program de intretinere multi anual. Acesta nu presupune lucruri deosebite, dar este bine ca la intrarea in iarna sa ii facem o pregatire corespunzatoare pentru a functiona corect.
Sunt cateva elemente de siguranta ale sistemului de incalzire care trebuie verificate cum ar fi vasul de expansiune, supapa de siguranta.

Filtrul "Y" al instalatiei este bine sa il verificam in fiecare an, incarcarea acestuia cu reziduuri reduce semnificativ performantele sistemului de incalzire in pardoseala prin micsorarea debitului de agent termic.
Un alt element care trebuie verificat este pompa de circulatie. Functionarea in alti parametri decat cei corecti poate atrage dupa sine consumuri de energie mult mai mari, debitul redus fiind o adevarata problema, in general, la sistemele de incalzire fie ele in pardoseala sau cu radiatoare.
O problema reala o reprezinta dezvoltarea de bacterii sau alge in sistemul de incalzire in pardoseala, fiind un sistem care lucreaza la temeperaturi scazute creaza un mediu propice formarii acestora. Sunt operatiuni relativ  "de rutina" pe care un specialist al firmei noastra il poate face multi anual.
Un alt lucru care ar trebui verificat sunt servomotoarele pentru reglajul debitului si al temepraturii.
Recomandam ca aceste operatiuni sa fie facute de un specialist in tandem cu centrala termica, care in sezonul rece este solicitata la maxim.


Pentru detalii va stam la dispozitie 0727958167
                                                  0743627427
                                                  office@margas.ro
                                                  www.margas.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.