sâmbătă, 30 martie 2013

Ce fac daca se sparge o teava la sistemul de incazlire in pardoseala?

    Asa cum era de asteptat a venit momentul sa tratam si acest subiect care sperie orice potential cumparator de incalzire in pardoseala.. CE FACEM DACA SE SPARGE O TEAVA LA INCALZIREA IN PARDOSEALA? sau  CUM VAD UNDE S-A SPART TEAVA? TREBUIE SA SCOT TOATA INCALZIREA DIN PARDOSEALA DACA SE SPARGE?
   Dupa cum suntem informati, aproape toti furnizorii, recomanda sa nu facem imbinari in pardoseala pe motiv ca e mai sigur (ascunzand, defapt, motivul real pentru care nu recomanda aceste tipuri de imbinari)...
In realitate, nu orice teava suporta imbinari, unii dintre producatori neavand sistem de imbinare (care sa fie agrementat)....sau altii le au, dar nu le garanteaza. "Imbinarea cu manson alunecator" pe care va invit sa o urmariti in filmuletul de mai jos: (Lucrare realizata de firma noastra in colaborare cu REHAU POLYMER ROMANIA in laboratorul de instalatii in cadrul UNIVERISTATII TEHNICE DE CONSTRUCTII BUCURESTI-FACULTATEA DE INSTALATII)
Asa cum am prezentat in materialul de data trecuta, doar tehnologia PE-Xa te protejeaza la indoire, avand o rezistenta mecanica superioara celei de la PE-Xb sau PE-Xc. Acesta este si motivul pentru care REHAU a dezvoltat si a patentat asa numita
  imbinarea cu manson alunecator pentru incalzirea in pardoseala, care beneficiaza de aceeasi garantie precum teava si are o durata de viata mai mare decat teava in sine, fiind facuta din alama (deci nu este expusa coroziunii in timp, de agentul termic din pardoseala)
  REHAU este singurul producator care garanteaza acest tip de imbinare, il trece in certificatul de garantie si in polita de asigurare pe care o elibereaza la sfarsitul unei lucrari (doar daca aceasta lucrare este executata de o firma agreata).
Fiind o teava cu memoria formei ne protejeaza si la eventualele greseli de montaj pe care le mai fac instalatorii in santiere.
Avantajele pe care le are un astfel de sistem de "imbinare cu manson alunecator" sunt nenumarate, incepand de la reducerea pierderilor la teava, repartii in cazul avariilor produse in santier sau modificare a circuitului dupa finalizarea acestuia.
In concluzie daca o teava se sparge nu este nevoie sa scoateti toata incalzirea in pardoseala cum se intampla la sistemele care nu se pot imbina. Precizia cu care se poate gasi o eventuala pierdere de agent termic in pardoseala este de ordinul centimetrilor cu ajutorul unei camere in termoviziune cu care firma noastra este dotata. Daca apare vreodata o astfel de situatie la sistemul de incalzire in pardoseala va recomandam sa apelati la o firma specializata, dotata cu aparatura si scule corespunzatoare. Pe un santier din pacate mai avem contacte si cu oameni rau intentionati a carui unic scop este sa faca rau. O situatia intalnita a fost atunci cand un electrician care a mai avut de facut niste modificari la instalatia electrica a perforat din greseala o teava a sistemului de incalzire in pardoseala. In loc sa spuna a prefereat sa astupe gaura cu un "cep" de lemn care dupa 6 ani a putrezit si a inceput sa curga. In urma solicitari clientului o echipa de service sa deplasat in locatie si a remediat aceasta situatie.

Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie 0727.958.167
                                                                 0743.627.427


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.