joi, 28 martie 2013

Ce sa aleg, incalzirea in pardoseala electrica sau cu agent termic?

 Este o intrebare pe buzle tuturor cand suntem pusi in situatia sa alegem un sistem de incalzire in pardoseala.
"CE SA FAC...SA ALEG INCALZIREA IN PARDOSEALA CU AGENT TERMIC SAU CEA ELECTRICA??"
Cea electrica este mai ieftina si se instaleaza mai usor si cu toate astea incalzirea in pardoseala cu agent termic are o pondere de peste 80% din totalul sistemelor de incalzire in pardoseala vandute in Europa.
Cea cu agent termic este si mai scumpa si mai greu de instalat dar cu toate astea marile companii le utilizeaza mai des in proiectele de instalatii. Toti dezvoltatori imobiliari care au integrat aceste sisteme de incalzire in pardoseala cu agent termic le-au ales in detrimentul celor electrice...DE CE? sistemul de incalzire in pardoseala electric fiind totusi mai ieftin si mai usor de instalat.
 Sunt cateva lucruri pe care toti ni le dorim de la incalzirea in pardoseala si care nu pot fi indeplinite decat de sistemul cu agent termic....nu de cel electric.
 In primul rand si cel mai important sistemul de incalzire in pardoseala electric nu se poate repara in cazul unor avarii. (pentru ca nu se vede, nu se aude si nu miroase in locul avariat)

 Dupa cum toti am invatat in scoala o rezistenta electrica odata intrerupta nu se mai poate imbina indiferent de metodele pe care le aplicam. Orice reparatie este doar provizorie cu durata de viata limitata.
La incalzirea in pardoseala cu agent termic avem conducte care rezista minim 100 ani in conditii de expoatare la 40 gr Celsius. Sistemul beneficiaza de kituri de reparatie cu manson alunecator  in cazul in care acestea sunt gaurite in mod accidental de catre cei care lucreaza in santie. Aceste kituri de reparatie beneficiaza de aceeasi garantie ca si teava si au aceeasi durata de viata fiind fabricare din alama sau inox in fuintie de sistem.
Incalzirea in pardoseala cu agent termic poate fi modificata sau "upgradata"daca situatia o impune.
 Coeficientul de performanta la incalzirea in pardoseala electrica este de 1 (in traducere libera daca o casa are nevoie de 24KW pentru a se incalzi acest sistem va consuma 24KW/h care la o medie de 2200 ore functionare pe iarna 2200h x 24Kwh=52800kwh/iarna x 0.5ron/kw=26400 ron/iarna la o casa cu o suprafata de 220mp cu un nivel mediu de izolare. Asta insemna  medie de 5280ron/luna considerand iarna de 5 luni.
La sistemul de incalzire in pardoseala cu agent termic daca am folosi o centrala termica in condensatie aceasta va consuma 2,8mc gaz/ora X 2200h/iarna = 6160mc/iarna x 1.2ron/mc = 7392 ron/iarna la o medie de 5 luni de iarna avem 1478 ron/luna
Vreau sa subliniez ca acestea sunt niste calcule pentru case similare cu acelasi numar de ore de functionare. Ele pot varia semnificativ in functie de gradul de izolare al casei, orientare cardinala, tipul finisajului utilizat precum si de temeperatura interioara setata de beneficiar.
Teava pentru incalzirea in pardoseala cu agent termic se comercializeaza la colaci de 500 sau 600ml lucru care ne permite sa o utilizam la o gama variata de suprafete.
La cea electrica e se comanda la o lungime fiza si nu poate fi modificata in santier daca suprafata nu corespunde cu ce a fost masurat initial.
Incalzirea in pardoseala cu agent termic poate fi conectata la centrala termica cu gaz, pompa de caldura, instalatie solara sau centrala cu lemne.
Sistemul poate fi folosit si la incalzire si la racire.
INCALZIREA IN PARDOSEALA ELECTRICA POATE FACE ACEST LUCRU?

Pentru detalii suplimentare va stau la dispozitie 0727958167
                                                                    0743627427


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.